duminică, 8 martie 2009

Efeseni 22-23

2 Comentarii
Femeile să se supună bărbaţilor lor ca Domnului. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este.

2 Responses so far

  1. alexie says:

    Cel mai bun si verosimil citat din sfanta Scriptura! Femeia trebie supusa barbatului :P

  2. Femeia sa se supuna barbatului EI, nu femeile sa fie supuse barbatilor (in general), adica eu trebuie sa ma supun sotului meu, nu tuturor barbatilor, doar pentru ca sunt barbati.

    Despre barbati, in acelasi context, se spune ca trebuie sa-si iubeasca nevestele cum Si-a iubit Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea.

    Textele acestea sunt impreuna si se completeaza reciproc. Si... un lucru pe care poate unii il inteleg pe dos: femeia trebuie sa se supuna barbatului, nu barbatul trebuie sa-si supuna sotia. Sotul are datoria de a o iubi - asta i se cere lui. De asemenea, femeia nu trebuie sa se planga "nu ma iubeste", ci ea trebuie sa-si faca partea - a-i fi supusa. Merg mana-n mana. Un sot stie sa-si iubeasca sotia supusa. O sotie iubita stie sa se supuna. Nu e ceva automat, se invata in timp. Dar este real, atata vreme cat cei doi lucreaza impreuna si se lasa calauziti de Duhul lui Dumnezeu, nu de egoism.

    Fii binecuvantat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Go stats