sâmbătă, 15 mai 2010

Tutorial instalare Windows XP - nostalgicilor

0 Comentarii
Chiar ieri citeam un articol despre windows XP, așa că am decis să prezint un tutorial despre instalarea sa.

Instalarea propriu-zisă:

1.Introduci CD-ul de instalare în unitatea optică și restartezi calculatorul. Dacă sistemul tău nu bootează de pe CD înseamnă ca nu este setat să facă asta. Pentru a remedia această situație, intră în BIOS (apeși tasta Delete cand iți apare ecranu cu scris alb de la restartare) și navighezi către tab-ul Boot. Acolo setezi Boot device priority astfel: primul să fie unitatea optică, apoi HDD și orice altceva mai este, să ocupe pozițițiie inferioare.
De menționat că pentru laptopuri și nu numai, din câte îmi amintesc, poți boota mult mai simplu de pe CD/DVD dacă apeși F12(imediat dupa pornire/restart) și apoi selectezi unitatea dorită.

2.După ce salvezi setările cu F10 sistemul se va restarta și va boota de pe CD. Daca totul a fost făcut corect pe ecran va aparea ceva asemănător ca în imagine. Acum apasă tasta Enter după cum ți se sugerează și in bara inferioara.

3.În următoarea ferestră vei apăsa tasta F8

4.Acum trebuie aleasă partiția pe care se va instala Windows. De regulă se instalează pe C. Se selectează cu ajutorul tastei ENTER.

5.Următorul pas este formatarea partiției. Pentru o funcționare optimă alegeți NTFS format.

6.După formatare are loc copierea fișierelor necesare instalării.

7.Interfața grafică a instalării va porni. Momentan tot ce trebuie să faci este să aștepți.

8.Unele setări pentru Windows sunt disponibile încă din timpul instalării. Spre exemplu se setează Regional settings (limba, moneda, ora, etc.) după preferințe.

9.Se setează numele și firma dacă e cazul

10. Următoarea fereastră va cere codul de instalare. Acesta este regăsit de regula în .nfo. Glumeam. Știu că voi vă cumparați Windowsul și veți introduce codul furnizat.

11.Introdu numele și parola pentru calculator:

12.Setează data și ora curentă:

13.Opțional poți face setările necesare pentru rețea. Este de recomandat să nu le faci în timpul instalării, ci dipă finalizarea instalării.

14. In final setează domeniul pentru rețea. De preferat să il lași pe cel implicit


Data viitoare sper să prezint un tutorial de instalre pentru Windows 7, de pe un stick USD. Din anumite motive voi omite Windows Vista, considerându-l total inutil între Windows 7 si XP
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Go stats