luni, 9 august 2010

Experienta unei burse ERASMUS 9

0 Comentarii
Primele trei săptămâni le-am supraviețuit cu mâncare semipreparată. Era destul de simplu să bagi ceva la cuptorul cu microunde și să o scoți gata spre a fi servită, dar nu mai rezistam! Am început cu supe, carne de pui gatita, pilaf, paste, fripturi și altele. Recomand pentru început supa de pui, e foarte simplă de gătit și nu se poate să nu iasă comestibilă.
Mi-au plăcut enorm de mult acele ”induction” pentru studenții internationali si Erasmus! In principiu in anumite locuri stabilite se intalneau toti studentii internationali si aflau ce ar trebui sa faca pentru a supravietui experientei universitare.
Primele săptămâni universitare se rezumă la party, party, ceva cursuri introductive, acomodare, party, plimbări și o grămadă de bani cheltuiți.
Sfat! Chiar dacă economia nu e chiar un punct forte, o administrare bună a banilor și o chibzuință în cheltuirea lor asigură o durată de viață mai lungă de 2 luni sumei de 4500 euro. Majoritatea studenților Erasmus, descoperă cu stupoare că după o lună s-a terminat bursa, așa că atenție pe ce dați banii.
Prețurile de prin Marea Britanie sunt relativ mai mari decât pe la noi, dar sunt acceptabile și accesibile. Pentru o idee asupra preturilor recomand http://www.tesco.com/, un supermarket foarte mare unde se poate găsi absolut orice!
Nevoile de comunicare cu alți conaționali pot fi satisfăcute foarte ușor. Sunt convins că indiferent de locație, vor mai fi înca 20 români studenți, profesori, muncitori plus înca 5 cerșetori.
O formă superbă de interacțiune între studenți, cel puțin în UK, o reprezintă societățile studențești, de o gamă cât se poate de variată. Pentru a avea o imagine de ansamblu iată o adresă cu toate societățile de la Durham University: http://www.dsu.org.uk/minisites/?cat_id=1505.
(va urma)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Go stats