marți, 4 ianuarie 2011

Microsoft fără OGA, Office Genuine Advantage Tool? Decât piraterie mai bine Open Office!

0 Comentarii
De ceva timp am observat lipsa componentei Office Genuine Advantage Tool de pe site-ul Microsoft. Asta înseamnă că Office nu mai poate fi verificat dacă e original sau nu. Decizia a fost luată fară a da vreo explicație publicului. Oricum pe la noi se piratează foarte mult, mai ales ceea ce înseamnă sistemul de operare Windows + Office.
A fost retrasă și componenta ActiveX pentru Internet Explorer și Firerox, ce detecta copiile piratate. De ce? Nimeni nu pare a ști. Posibil ca Microsoft să pregătească o nouă componentă de securitate pentru produsele oferite, de vreme ce  sistemul de siguranță de până acum nu a dat randament, iar copiile piratate, ce trec testul de autenticitate cu brio, au apărut precum ciupercile după ploaie. Până la urmă cine ar dat câteva milioane în plus pentru un sistem de operare original, când Linux pare a acapare din ce în ce mai printre utilizatorii de rând, mai ales versiunea Ubuntu sau Mandriva, mult mai stabile decât ce oferă Microsoft? Unde mai pui că sistemele de operare Linux sunt mult mai sigure în ceea ce înseamnă infecțiile, de cele mai multe ori nefiind necesară instalarea unui antivirus, decât atunci în cazul în care se folosesc partiții, programe, fișiere etc ce au legătură cu sistemul Windows.
În ceea ce privește pachetul Office, alternativa gratuită, Open Office, este mult mai bună decât un MS Office piratat. Până la urmă de ce să plătești când poți face exact aceleași lucruri cu o aplicație gratuită?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Go stats