sâmbătă, 14 iulie 2012

Sinucidere în reluare. Campanie antifumat.

0 Comentarii
Unul din cele mai nocive vicii dominante ale societății noastre îl constituie fumatul. Deși dorința de a renunța este prezentă adesea printre fumători, de cele mai multe ori dorința de a fuma este mult mai mare, cu toate că singura senzație rămasă nu este decât cea a „socialului”, fizic dependența fiind inexistentă, totul fiind pe plan psihologic. 
Instinctual fumătorul își aprinde o țigară, din inerției, fără a sta prea mult pe gânduri, atunci când stă la o cafea, la o bere, când vede pe cineva că fumează sau ori de câte ori este în preajma unui fumător.
Din punct de vedere teologic, trupul este templul Duhului Sfânt: „Nu ştiţi că trupul vostru este templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care l-aţi primit de la Dumnezeu şi că nu sunteţi ai voştri?”. (1 Corinteni 6, 19) Dar pe lângă faptul distrugem încet și sigur acest templu de mare preț, ne ducem singuri pe o cale destul de sigură spre deces. Fumatul este responsabil de nenumeroase cazuri de deces din pricina cancerului pulmonar pe care îl provoacă. Faptul că ne suntem conștienți de aceasta și nu ne lăsăm este o sinucidere lentă.

Mai jos avem o fotografie cu un domn, fumător înrăit, înainte de a se îmbolnăvi:
Și după ce diagnosticat cu o formă agresivă de cancer pulmonar. Fotografia de mai jos este făcută la două luni după prima:

Poate e greu de renunțat, poate argumentul religios nu ține pentru mulți, dar în final, gândește-te dacă ești dispus să mori peste două luni dacă nu renunți acum. Și tu poți fi în același pat al morții încercând cu disperare să te agăți de ultima clipă de viață pe care, de data aceasta, nimeni nu ți-o mai poate da. În acest moment minunile nu se mai întâmplă.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Go stats