miercuri, 13 martie 2013

Încleștarea regilor de George R.R. Martin

0 Comentarii

Încleștarea regilor este cel de-al doilea volum din saga fantasy Cântec gheață și foc și continuarea volumului Urzeala tronurilor. Această saga este o complexă intrigă politică, cu dinastii rivale, iubiri, trădări  sfetnici răuvoitori  regi incapabili, cavaleri, castele, codri de nepătruns  un gigantic zid de apărare împotriva unor forțe neștiute, bastarzi și dragoni dispăruți demult.


Timpul și-a ieșit din matca. Vara de zece ani, liniștită și îmbelșugatăîși anunță sfârșitul, iar răceala dură a iernii se apropia ca o bestie înfuriată  Cei doi conducători care asiguraseră liniștea tărâmului, Lordul Eddard Stark și Robert Baratheon, au căzut pradă intrigilor și trădării. De la fortăreața Dragonilor până la tărâmurile amenințătoare din Winterfell, haosul a pus stapanire pe toata suflarea, iar pretendenții la tronul celor Șapte Regate sunt hotărâți să își impună voința prin foc și distrugere.
„Un război pentru succesiunea la tron întoarce frații unii împotriva altora, într-o luptă armată și politică fără precedent. Șapte familii nobiliare sunt prinse în înfruntare, iar viața și avuția lor depind de eternul joc al șantajului, al intrigilor și al răpirilor, al magiei. Universul creat de Martin este de o bogație fără precedent, plin de personaje devorate de setea de putere, împinse dincolo de limitele onoarei și ale trădării. Continuarea extraordinară a regalului fantasy început cu Urzeala tronurilor. Library Journal


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Go stats